Behandlingar

MB Gua sha technique®

En av de mest effektiva muskel-behandlingarna. Med ett verktyg skrapar man på insmord hud på områden där smärta och stagnation förekommer. Sätter igång cirkulation och flöde och rensar kroppen från slaggprodukter.  Anti-inflammatorisk och immunförsvarshöjande.

Akupunktur

Med tunna nålar stimuleras särskilda punkter längs kroppens energibanor (meridianer) för att dämpa ett överskott eller stärka en svaghet. Kommunikationen mellan meridianerna förbättras och blodcirkulationen ökar. Akupunkturnålarna är sterila engångsnålar av rostfritt stål. Akupunkturbehandlingen utgår från den Kinesiska medicinens princip yin och yang -balans/obalans.

Koppar sugs fast på huden. En djupgående metod som rensar kroppen från slaggprodukter, ökar cirkulation av blod och lymfa och stärker immunförsvar.  Populärt som muskelmobilisering inom en rad olika idrotter på elitnivå.

NADA -öronakupunktur

En fempunkts-kombination av öronakupunktur som används främst vid beroende och abstinens men är även effektiv vid oro, ångest, nedstämdhet, depression och sömnproblem. Behandlingen är avslappnande och används också som stressbehandling.

Kan kombineras eller ersättas av akupressurplåster (kulplåster) som också är effektiv vid andra symtom tex allergi, spända käkar, magproblem, astma, huvudvärk.

Koppning

Kosmetisk akupunktur

Ansiktsbehandling med nålar som balanserar de inre organen samtidigt som man stimulerar blodflödet upp till ansiktet så att hud- och bindvävscellerna får optimalt med näring och syre. Detta ger en vacker lyster i huden och klara ögon. Man stimulerar också kollagen och elastinproduktionen, vilket gör linjerna i ansiktet mjukare samt skapar spänst och lätt lyft.

För full effekt krävs en kur på minst 10 behandlingar. Dessa bör läggas 1-2 ggr/vecka för bästa resultat. 

Dorn method utvecklades av tysken Dieter Dorn för 30 år sedan och är nu en vanligt terapiform i Tyskland vid behandling av ryggvärk och andra besvär med axel, nacke, rygg och leder. 
Man applicerar mjuka rörelser och lätta tryck för att justera och korrigera felställningar i ryggrad och leder som tex korrigera olika långa ben. Arbetssättet är mjukt och det sker ingen "knäckande". 

Dorn method

Sport/Idrotts-behandling

Behandling med fokus på sport/idrotts-utövare där Gua sha -skrapmassage kombineras med koppning och akupunktur. 

Behandling som minskar risken för skador, snabbar på återhämtning efter träning/ tävling, ökar blod och lymf-cirkulationen, rensar upp slagg och effektiviserar musklerna vilket leder till ökad rörelse, starkare muskler, bättre prestationförmåga och bättre resultat.

Ger även ökad fettförbränning och vätskeutdrivning.