MB gua sha technique® -sportbehandling

Med träning och fysiskt aktivitet kommer alltid en risk för skador, överbelastning eller värk. Du som spenderar mycket tid på  tex gymmet vet hur axel, nacke eller ryggsmärta kan begränsa din träningsrutin.

När det gäller tekniker för att förbygga och behandla skador relaterade till träning är MB gua sha technique® en av de mest effektiva behandlingarna.

En stor fördel är den nästan omedelbara smärtlindringen. Smärtsamt ansträngda muskler kommer att slappna av och återhämta sig snabbare efter en MB gua sha technique®-behandling som går djupare och varar längre än vanlig massage.

 

Gua sha som är grunden i MB gua sha technique® är en  s.k skrapmassage som använts i århundraden för att behandla muskelsmärta och blodstagnationer. I Kina är det en vanlig ”hemmabehandling” som även används för att bota förkylning och influensa.

 

Förutom att lindra smärta ökar Gua sha tyngdlyftningsförmågan.  En studie från 2014 publicerad i Science Direct  bekräftar detta. Bl a står det:

Gua sha ”-orsakade en signifikant ökning av tyngdlyftningsförmågan, främst genom minskad viktupplevelse och förbättring av biokemiska parametrar i serum” (fritt översatt).

 

En annan studie från 2015 visar på att Gua sha är positivt för hjärtfrekvensvariationer (HRV). HRV är en viktig biomarkör. Det är ett mått på förändringen i tidsintrevallen mellan intilligande hjärtslag och en tydlig indikation av kroppen effektivitet och hälsa.

 

En hälsosam HRV betyder förbättrat blodtryck, total kolesterol och fastande glucosnivåer och minskad övergripande stress och trötthet.

 

Banta med Gua sha?

 

Det finns inga konkreta vetenskapliga bevis för på att Gua sha är effektivt för att bli av med oönskat kroppsfett, däremot stimulerar Gua sha blodcirkulationen, liksom frisättningen av fördelaktiga antioxidanter och enzymer, och stimulerar energiflödet i kroppen.

 

Andra hälsofördelar är förbättrad matsmältning, lever och gallblåsfunktion samt immunsystem –som alla är kopplade till viktminskning.