Kosmetisk akupunktur

Ansiktsbehandling med akupunktur har sitt ursprung i Kinesisk medicin och har utövats i tusentals år. Den kosmetiska akupunkturen har blivit en stor trend i USA där flera kända personer som bla Gwyneth Paltrow och Jennifer Aniston valt den mer naturliga och bieffekts-fria behandlingen framför tex botox eller fillers.

 

I Europa är kosmetisk akupunktur, eller estetisk akupunktur som den också kallas,  på stark frammarsch  då människor alltmer efterfrågar ett mer holistisk synsätt på skönhet och hälsa där bieffekterna är få och effekterna är mer långsiktiga.

Behandlingen med kosmetisk akupunktur är inte bara en ansiktsbehandling med syfte att föryngra, släta ut och lyfta upp utan är också en behandling där hela kroppen balanseras utifrån varje kunds speciella obalanser tex magproblem, huvudvärk, stress eller hormonproblem.

Supertunna nålar placeras på akupunkturpunkter först på kroppen tex fötter, händer och öron och sedan i ansiktet på punkter som gynnar flödet i ansiktet. Sedan sätter jag nålar på linjer, rynkor och ev ärr, akne och mörka ringar under ögon. 

 

Du ligger med nålar i lugn och avslappnande miljö i 30 min. Efter nålarna är bortplockade får du en avsvalkande och läkande rollning med jaderoller.
 

En kur är på 10 behandlingar ca 1 behandling per vecka sedan rekommenderas enstaka underhållsbehandlingar var tredje månad för bestående resultat.

 

Behandlingen kan kombineras med facial Gua sha.

Kosmetisk akupunkturbehandling:

- slätar ut fina linjer och rynkor.

- lyfter trött hud.

- minskar svullnad i ansiktet.

- reducerar ärr, akne, mörka ringar och påsar under ögonen.

- ger huden ökat lyster och mer färg.

- ger en klarare blick.

- ger balansering och ofta djup avslappning för hela kroppen.

- ökar collagen, elastin, blod och keratin-cirkulationen i ansiktet.

- slappnar av spända muskler i ansiktet.

- kan lindra huvudvärk bla runt ögon, i panna och tinning

- föryngrar huden och förebygger rynkor och linjer.

- ger mer energi, ökat lugn och ökad utstrålning.